TY - JOUR ID - 1861 TI - پلی‌اتیلن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی: 1- اثر ساختار زنجیر بر درزگیری گرمایی JO - فصلنامه علمی بسپارش JA - BASPARESH LA - fa SN - 2252-0449 AU - سلمانی, فاطمه AU - آبزن, محمّد سروش AU - احمدی, شروین AD - پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران. تهران AD - مهندسی پلیمر، دانشکده مهندسی پلیمر و علوم رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران AD - عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر Y1 - 2023 PY - 2023 VL - 12 IS - 4 SP - 3 EP - 17 KW - بسته‌بندی KW - پلی‌اتیلن KW - درزگیری گرمایی KW - استحکام چسبندگی KW - ساختار زنجیر DO - 10.22063/basparesh.2022.3041.1594 N2 - در سال‌های اخیر، کاربرد پلیمرها در صنعت بسته‌بندی با توجه به مزایای فوق‌العاده آن‌ها نسبت به مواد مرسوم با افزایش چشمگیری مواجه بوده است. دراین­ میان، پلی‌اتیلن‌ها به ­دلیل تنوع ساختاری زیاد، قیمت کم، فرایندپذیری آسان و انعطاف‌پذیری در طراحی و معماری زنجیر‌ها و اثر آن­ها بر کنترل خواص مهندسی پلیمر، به یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در ساخت بسته‌بندی‌های پلیمری مواد غذایی تبدیل شده ­اند. هدف از این مقاله، معرفی فرایند درزگیری گرمایی فیلم‌های پلیمری با تأکید بر پلیمر پلی‌اتیلن و همچنین روش‌ها و سازوکارهای مربوط به این فرایند است. در بررسی فرایند درزگیری گرمایی، پدیده نفوذ زنجیر‌های درهم­گیر از طریق مرز مشترک و اثر ساختار زنجیر بر بهبود استحکام چسبندگی و افزایش قابلیت درزگیری گرمایی فیلم‌های پلی‌اتیلنی مطالعه شد. شناخت عوامل مؤثر بر پدیده نفوذ زنجیر‌ها موجب می‌شود تا با کنترل این عوامل، استحکام مرز مشترک در حین فرایند درزگیری گرمایی افزایش داده شود که به بهبود چسبندگی دو پلیمر به یکدیگر منجر می‌شود. همچنین، روش‌های مختلف اصلاح ساختار زنجیر‌های پلی‌اتیلن و قراردادن گروه‌های جانبی مختلف روی زنجیر معرفی شده ­اند. ایجاد شاخه­ های جانبی در مرحله‌ پلیمرشدن، با استفاده از پرتوهای پرانرژی و در حالت مذاب واکنشی با استفاده از عوامل ایجادکننده‌ رادیکال آزاد سه روش اصلی به ­منظور تغییر در ساختار زنجیر‌های پلی‌اتیلنی است. هر یک از این روش‌ها، مزایا و محدودیت‌های خاص خود را دارند و متناسب با خواص مدنظر برای پلیمر از روش‌‌های گوناگون استفاده می‌شود. UR - http://basparesh.ippi.ac.ir/article_1861.html L1 - http://basparesh.ippi.ac.ir/article_1861_5e3b43c4cf81f6a95dbae735c9974ba0.pdf ER -